Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Knäckiga lakritsäpplen

05 aug, 2017
AvRedaktionen
Knäckiga lakritsäpplen.
Knäckigt, snyggt och farligt gott! De här läckra knäckäpplena med lakritssmak passar perfekt till Halloweenfesten eller barnkalaset.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

5 stycken

Tid: 35 minuter

Ingredienser:

5 äpplen

5 träpinnar

2 1/4 dl strösocker

1 dl vatten

1/2 msk glukos

1 msk lakritspulver

eventuellt svart karamellfärg

Gör så här:

Stick ner pinnarna i äpplena.

Koka socker och vatten på svag värme tills sockret löst sig. Skumma av. Tillsätt glykos och lakritspulver, eventuellt svart karamellfärg, rör om, låt koka ca 20 minuter eller tills blandningen är ca 150°. Sockret ska karamelliseras och bli brunt. Det ska bli knäckigt istället för segt.

Nu går det fort så det gäller att arbeta snabbt och systematiskt! Ställ kastrullen åt sidan och doppa snabbt äpplena i knäcken. Ställ äppelpinnarna i stadiga glas och låt vila. Servera när de svalnat.

Knäckiga lakritsäpplen.
Knäckiga lakritsäpplen.

Av: Isabelle Olander
Foto: Lena Grenfelt
Recept: Filippa Löf-Ersson
Assistent: Emma Nilsson, Kevin Trandem

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons