Knaprig kålsallad med björnbär
15 apr, 2020
AvRedaktionen
Bjud på läcker kålsallad! Denna variant är både syrlig och söt, knaprig och mjuk. Servera med honungsdressing och björnbär.
Annons
4 portioner
Kålsallad:
¼ rödkålshuvud
1 lila blomkålshuvud
1 dl slätbladig persilja
1 rött äpple
Honungsdressing:
2 msk olivolja
2 msk citronsaft
2 tsk flytande honung
1 tsk grovkornig senap
Salt
Färskmalen svartpeppar
Till servering:
125 g frysta björnbär
50 g hasselnötter
Gör så här:
- Tina björnbären.
- Skölj och strimla rödkålen.
- Skölj blomkålen, skär buketterna i mindre bitar.
- Skölj och hacka persiljan.
- Skölj äpplet och tärna.
- Blanda rödkål, blomkål, persilja och äpple i en skål.
- Vispa ihop ingredienserna till dressingen, smaka av med salt och peppar.
- Vänd ner den i salladen.
- Hacka hasselnötterna grovt.
- Strö dem och björnbär över salladen.
- Servera genast för att behålla krispigheten.
Av: Camilla Biesberg Markussen
Foto: Betina Hastoft
LÄS MER:
Apelsinsallad med fänkål och pistasch
Annons