Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Knaprigt ankbröst med ljummen chutney och libanesisk couscous

12 mar, 2014
AvSofie Nyblin
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
elle0303SnabbtNY

Knaprigt ankbröst med ljummen chutney och libanesisk couscous

4 personer

En ljummen, snabblagad chutney är det perfekta tillbehöret till den ganska mäktiga ankan.

1 rödlök

2 äpplen

smör (till stekning)

1 dl russin

2 dl mangochutney

1 msk soja (Kikkoman)

4 dl couscous

1 nypa saffran (eller gurkmeja)

2 ankbröst

salt och peppar

grönsaker (t ex en näve nättkokta haricots verts eller sockerärter)

Hacka löken och tärna äpplet. Fräs i smör någon minut. Rör ned russin och chutney och ställ åt sidan till servering. Hetta upp lite extra chutney i en annan kastrull och värm tillsammans med 1 msk soja, så har du en god skysås att ringla runt tallriken. Koka couscousen i saltat vatten tillsammans med saffran eller gurkmeja. Beräkna koktiden till minst 20 min, kanske något mer. Hetta upp en stekpanna, sätt samtidigt ugnen på 200°. Snitta skinnet/fettet på ankbrösten på 3–4 ställen, gnid in dem med salt och peppar. Lägg dem med skinnsidan ned i pannan och låt dem få rejält med färg. Vänd ankbrösten och ställ in pannan i ugnen och stek färdigt i ytterligare 12–15 min. Ankbrösten ska fortfarande vara rosa. Skär dem i tunna skivor och servera med ljummen chutney och smörsvängd

Annons