Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Kokoskaka med jordgubbsgrädde och sensommarbär

07 jul, 2023
AvAnna Wendt
Recept på kokoskaka med jordgubbsgrädde och sensommarbär
Förläng sommaren enkelt med en kokoskaka med jordgubbsgrädde som maxas med dina favoritbär!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
3 goda toppings till kladdkakaBrand logo
3 goda toppings till kladdkaka

Kokoskaka med jordgubbsgrädde och sensommarbär

Panga på med alla bär du kan hitta för en riktig sommarbomb.

Maxad kokoskaka med jordgubbsgrädde och sensommarbär

8–10 portioner

Annons

Du behöver:

150 g smör
3 ägg
2 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
2 dl vetemjöl
En nypa salt
3 dl riven kokos
1 lime, rivet skal

Jordgubbsgrädde:

3 dl vispgrädde
10 jordgubbar, mosade

Topping:

Ca 3 dl valfria färska bär, t ex jordgubbar, hallon, blåbär
½ lime, rivet skal

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175°. Täck en springform, 23 cm i diameter, med bakplåtspapper. Smält smöret i en kastrull och ställ åt sidan. Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt i en bunke. Blanda vaniljsocker, bakpulver, mjöl och salt i en annan bunke och sikta ner det i äggsmeten. Vänd försiktigt ihop till en jämn smet med hjälp av en slickepott. Tillsätt kokos, smält smör och rivet limeskal. Vänd ihop till en jämn smet. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 30 minuter. Ta ut kakan och låt svalna helt.
  2. Vispa grädden. Mosa jordgubbarna och blanda med grädden. Bred ut eller spritsa grädden på kakan. Toppa med färska bär och rivet limeskal.

Foto: Lisa Björner

Annons