Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Chorizo med potatis och stekt ägg

08 nov, 2015
AvRedaktionen
Chorizo med potatis och stekt ägg.
På Kopapa i Covent Garden serveras den här heta frukosträtten, en utmärkt kombo av frukost och brunch, som påminner lite om pyttipanna.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

4 personer

Tid: 40 minuter

Du behöver:

400 g potatis (skalad och skuren i stora bitar)

150 g chorizo

jungfruolivolja

1/2 tsk kumminfrön

2 salladslökar (tunt skivade)

salt och peppar

25 g smör

4 ägg

2 nävar rucola

Till servering:

sweet chili-sås, rostad lök och 1 liten näve färsk koriander

Gör så här:

Koka potatisen i saltat vatten tills de är mjuka, ta upp dem ur vattnet men håll dem varma. Ta skinnet av korven och hacka innandömet. Hetta upp en stekpanna med 1 msk olivolja. Lägg i korven samt kumminfrön och stek på ganska låg värme tills korvhacket börjar falla sönder. Lägg i potatisen och låt fräsa med några minuter, mosa ihop korven och potatisen en aning. Krydda och blanda i salladslöken. Håll det varmt. Smält smöret i en annan stekpanna och stek äggen, men håll gärna äggulan hel. Lägg upp korvhacket, strö över rucola, lägg på ett ägg och ringla över sweet chilisås. Strö över rostad lök och koriander.

Chorizo med potatis och stekt ägg.
Chorizo med potatis och stekt ägg.

 

Av: Maria Soxbo
Foto: Myles New

Annons