Chorizo med potatis och stekt ägg
4 personer
Tid: 40 minuter
Du behöver:
400 g potatis (skalad och skuren i stora bitar)
150 g chorizo
jungfruolivolja
1/2 tsk kumminfrön
2 salladslökar (tunt skivade)
salt och peppar
25 g smör
4 ägg
2 nävar rucola
Till servering:
sweet chili-sås, rostad lök och 1 liten näve färsk koriander
Gör så här:
Koka potatisen i saltat vatten tills de är mjuka, ta upp dem ur vattnet men håll dem varma. Ta skinnet av korven och hacka innandömet. Hetta upp en stekpanna med 1 msk olivolja. Lägg i korven samt kumminfrön och stek på ganska låg värme tills korvhacket börjar falla sönder. Lägg i potatisen och låt fräsa med några minuter, mosa ihop korven och potatisen en aning. Krydda och blanda i salladslöken. Håll det varmt. Smält smöret i en annan stekpanna och stek äggen, men håll gärna äggulan hel. Lägg upp korvhacket, strö över rucola, lägg på ett ägg och ringla över sweet chilisås. Strö över rostad lök och koriander.
Av: Maria Soxbo
Foto: Myles New