Körbärstomatsoppa med ostkrustader
12 feb, 2021
AvRedaktionen ELLE
Att göra tomatsoppan på ugnsbakade körsbärstomater gör soppan rundare och lite sötare. Här serverad med ostkrustader med pesto för ingen soppa är komplett utan bröd.
Annons
Körsbärstomatsoppa med ostkrustader
Ugnsbakade grönsaker ger alltid läckrare smak på soppan.
4 förrättsportioner
Du behöver:
500 g körsbärstomater
1 näve färsk basilika
1 vitlöksklyfta
½ gul lök
2 msk olivolja
Salt och nymalen svartpeppar
1 msk balsamvinäger
1 ½ dl grönsaksbuljong(vatten + tärning)
35 g tomatpuré
Brödstavar med pesto och ost:
2 skivor gott bröd
2 msk grön pesto
60 g mozzarella, riven
Till servering:
Crème fraiche
Svartpeppar
Gör så här:
- Värm ugnen till 200° varmluft. Halvera tomaterna och hacka basilikan grovt. Pressa vitlök och hacka löken fint. Vänd ihop allt med olja, salt och peppar och baka av i ugnen i 20 minuter. Häll balsamico över och baka ytterligare 10 minuter i ugnen.
- Bred pesto på brödskivorna. Skär i stavar och fördela riven mozzarella över. Baka i ugnen i 10 minuter.
- Koka upp buljong med tomatpuré. Blanda ner de ugnsbakade tomaterna och mixa med stavmixer till jämn konsistens. Servera soppan i djupa tallrikar, toppa med crème fraiche och krydda med peppar och servera med oststavar till.
Recept: Emma Martiny, Gitte Heidi Rasmussen Foto: Winnie Methmann, Betina Hastoft, Chris Tonnesen
Annons