Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Körsbärschutney

16 sep, 2015
AvRedaktionen
Körsbärschutney.
Den här goda körsbärschutneyn är utsökt till sommarens grillkött eller en bit ost. Allt du behöver är körsbär, schalottenlök, farinsocker, ingefära, lime och balsamvinäger.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Tid: 40 minuter

Du behöver:

1 kg urkärnade körsbär

1 schalottenlök (finhackad)

4 msk brunt farinsocker

1 bit ingefära, cirka 1 cm lång

1 msk rivet limeskal

4 msk balsamvinäger

Gör så här:

Lägg alla ingredienser i en kastrull och låt sjuda på svag värme i cirka 30 minuter. Tillsätt vatten om det är väldigt tjockt. Häll upp i väl rengjorda glas eller burkar. Förvara i kylen, det håller i åtminstone 14 dagar.

Körsbärschutney.
Körsbärschutney.

Av: Nicoline Olsen
Foto: Christian Petersen

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons