Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Gör egen körsbärsglass

16 sep, 2015
AvRedaktionen
Körsbärsglass.
Den här goda körsbärsglassen passar både att göra kulglass och pinnglass av. Rulla den till koner i bakplåtspapper och stick in en pinne och frys.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

6 personer

Tid: 1 timme + tid i frys

Du behöver:

1 kg körsbär

200 g socker (ca 2 1/4 dl)

Glassbas:

3 dl standardmjölk

3 dl vispgrädde

1 vaniljstång, delad på längden

3 äggulor

125 g socker (ca 1 1/2 dl)

Gör så här:

Koka bär och socker tills bären brister och det börjar tjockna. Ta av från värmen och låt blandningen kallna helt. Ta bort kärnorna. Koka försiktigt upp mjölk och grädde i en kastrull. Flytta sedan kastrullen från plattan. Skrapa ur vaniljfröna och lägg dem med stången i mjölkblandningen. Vispa äggulor och socker i en separat bunke till ett vitt skum. Vispa ner äggblandningen lite i taget i mjölkblandningen och ställ tillbaka kastrullen på plattan. Rör om med en träslev tills krämen bildar som en tunn hinna på sleven. Kyl smeten.

Ta bort vaniljstången och häll blandningen i en behållare eller i en glassmaskin. När glassen är som mjukglass blandar du med en spatel ner körsbären. Häll sedan tillbaka allt i glassmaskinen eller i en bunke som du ställer in i frysen.

Körsbärsglass.
Körsbärsglass.

Av: Nicoline Olsen
Foto: Christian Petersen

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons