Iskall körsbärsgranita
16 sep, 2015
AvRedaktionen
Granita är ursprungligen en italiensk isglass. Ofta mixar man bär eller frukt, vätska och en smaksättare som man sedan fryser in i små portioner. Här har vi använt körsbär.
Annons
4 personer
Tid: 15 minuter + tid i frys
Du behöver:
5 dl koncentrerad körsbärssaft (recept här)
5 dl vatten
juice från 2 limefrukter
5 msk råsocker
2 citrongrässtjälkar (delade och lätt krossade)
Iskall körsbärsgranita
Blanda körsbärssaft, vatten, limesaft, socker och citrongrässtjälkar i en kastrull. Koka upp tills sockret smälter. Ta bort från värmen och låt det svalna. Sila vätskan igenom en sil ner i en metallform och ställ den i frysen. Efter 3 timmar tar du ut formen från frysen och rör runt med en gaffel. Upprepa denna procedur varje timme under sammanlagt 3 timmar.
Av: Nicoline Olsen
Foto: Christian Petersen
Annons