Hemmagjord körsbärslikör
16 sep, 2012
AvJenny Norberg
Körsbärslikör är en klassiker. Testa att göra din egen! Här använder vi sura körsbär, socker, vanilj, kanel, stjärnanis och rom eller vodka.
Annons
Du behöver:
1 1/2 liter körsbär, sura
5–6 dl socker
1/2 vaniljstång, snittad och frön urskrapade
1 bit kanel
2 stjärnanis
4 msk torkade stötta körsbärskärnor
75 cl sprit, rom eller vodka
Gör så här:
Kärna ur körsbär så att du får cirka 4 msk. Lägg dem på bakplåtspapper på en plåt och torka dem i ugnen. Stöt dem med mortel eller banka på dem med en kavel i en påse (de är ganska svåra att få sönder, så kämpa på).
Pricka alla körsbär (lite pilligt, men mödan värt) och lägg i en väl rengjord glasburk. Häll över alla ingredienser, låt stå i ett ljust, men inte soligt, fönster i tre månader. Sila sedan av och häll upp på flaska. Sila gärna genom duk eller kaffefilter eftersom kärnorna lämnar smått skräp som man inte vill ha i likören.
Annons