Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Körsbärslikör på tre ingredienser

10 nov, 2015
AvRedaktionen
Gör körsbärslikör på övermogna körsbär.
När körsbären är lite övermogna eller på gränsen till att kunna ätas kan du med fördel använda dem till en körsbärslikör. Tillsätt bara socker och vodka.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Tid: 10 minuter + tid för jäsning

Du behöver:

1 del socker

1 del körsbär

1 del vodka

Gör så här:

Pricka bären. Placera dem i en stor burk och häll på sockret. Avsluta med vodkan. Stäng burken och skaka väl. Låt dra minst ett halvår. Du kan fylla på hela sommaren med fler bär, mer socker och mer vodka i glaset, så det så småningom fylls.

Gör körsbärslikör på övermogna körsbär.
Gör körsbärslikör på övermogna körsbär.

Av: Nicoline Olsen
Foto: Christian Petersen

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons