Svalkande körsbärssaft
10 nov, 2015
AvRedaktionen
Ta vara på körsbären och gör en god och svalkande körsbärssaft. Allt du behöver är körsbär, äpplen, vatten och rörsocker. Gott och enkelt!
Annons
Tid: 2 timmar
Du behöver:
1 kg körsbär
4 syrliga äpplen
3 dl vatten
6 dl rörsocker/liter avrunnen saft
Gör så här:
Skölj bären och lägg dem i en gryta. Dela äpplena i fyra delar och ta bort kärnhus och skal. Häll på vattnet, lägg på ett lock och låt äppelbitarna och körsbären långsamt koka på svag värme i ca 15 minuter. Låt vätskan siktas genom en duk eller i en saftsil. Låt stå och rinna i cirka 1 timme. Mät upp hur mycket saft det blev och häll det i kastrullen med sockret. Koka ca 5 minuter utan lock. Skumma noggrant kanterna med en sked eller hålslev. Häll i rena flaskor hela vägen upp och sätt fort på korken så att det skapas ett naturligt vakuum.
Av: Nicoline Olsen
Foto: Christian Petersen
Annons