Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Körsbärssandwich med violglass och rosenblad

09 dec, 2012
AvRedaktionen
Körsbärssandwich med violglass och rosenblad. En värdig avslutning på en härlig middag!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Körsbärssandwich med violglass och rosenblad.
Körsbärssandwich med violglass och rosenblad.

4 personer

Maräng:

250 g florsocker

50 g äggvita

1 msk pressad citron

1/2 dl frystorkade körsbär

Glass:

1/2 dl strösocker

1/2 dl pressad citron

1 msk glukos

3 dl gräddfil

1/2 dl kanderade violer (finns att köpa färdiga)

Till garnering:

rosenblad

florsocker

Gör så här:

Sätt ugnen på 100°. Vispa florsocker, äggvita och citronjuice hårt. Bred ut i önskad form på en bakplåtspappersklädd plåt. Strö körsbären över. Låt vila i 1 timme. Baka marängen i ugn i 30 minuter. Låt svalna. Smält socker, citronjuice och glukos till glassen i en kastrull. Tillsätt gräddfilen. Mixa ner de kanderade violerna med stavmixer. Kör glassmeten i en glassmaskin enligt maskinens anvisningar. Lägg rosenblad i en ring på en tallrik, lägg en glasskula i mitten och ett marängflarn intill. Pudra florsocker över.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons