Körsbärssandwich med violglass och rosenblad
4 personer
Maräng:
250 g florsocker
50 g äggvita
1 msk pressad citron
1/2 dl frystorkade körsbär
Glass:
1/2 dl strösocker
1/2 dl pressad citron
1 msk glukos
3 dl gräddfil
1/2 dl kanderade violer (finns att köpa färdiga)
Till garnering:
rosenblad
florsocker
Gör så här:
Sätt ugnen på 100°. Vispa florsocker, äggvita och citronjuice hårt. Bred ut i önskad form på en bakplåtspappersklädd plåt. Strö körsbären över. Låt vila i 1 timme. Baka marängen i ugn i 30 minuter. Låt svalna. Smält socker, citronjuice och glukos till glassen i en kastrull. Tillsätt gräddfilen. Mixa ner de kanderade violerna med stavmixer. Kör glassmeten i en glassmaskin enligt maskinens anvisningar. Lägg rosenblad i en ring på en tallrik, lägg en glasskula i mitten och ett marängflarn intill. Pudra florsocker över.