Korv med texmex-slaw och friterad avokado
4 personer
Tid: 35 minuter
Du behöver:
4 mediumstarka korvar
4 tacoskal eller tortillabröd
olja till stekning
Friterad avokado:
2 avokador (inte för mjuka, inte stenhårda)
1 1/2 dl mjöl (gärna kikärtsmjöl)
2 ägg
3 dl panko (japanskt ströbröd) eller vanligt ströbröd
ca 2 dl olja till fritering
salt och lime till servering
Ketchup:
1 dl ketchup
1 tsk chipotlepasta
Texmex-slaw:
100 g morötter
200 g vitkål eller rödkål
1 färsk jalapeño eller 5 bitar inlagda
3 msk majonnäs
1 msk crème fraiche
saften från 1/2 lime
salt och peppar, lite socker
färsk koriander
Gör så här:
Börja med slawen. Skala och riv morötter och strimla kålen grovt. Kärna ur och finhacka jalapeñon om du använder färsk. Blanda med majonnäs, crème fraiche och limesaft. Smaka av med salt, peppar, lite socker och massor av finhackad koriander. Blanda ketchup och chipotle och ställ åt sidan. Skala och skär avokadon i klyftor och salta lätt. Vänd dem först i mjöl, sedan i uppvispat ägg och sist i ströbröd. Värm oljan till 180° och fritera avokadon gyllenbrun, cirka 1 minut. Stek korven. Toppa korven med slaw, ketchup och servera avokadon till. Gärna med några limeklyftor.
Av: Ylva Bergqvist
Foto: Matilda Lindeblad