Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Köttbullar i röd thaicurry

18 nov, 2016
AvJenny Norberg
Köttbullar i röd thaicurry.
Köttbullar i en sås med kokosmjölk och röd curry. Har du riktigt bråttom lägger du i färdiga köttbullar! Servera med ris och eventuellt några limeklyftor.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

4 personer

Tid: 20 minuter

Köttbullar:

500 g köttfärs, 10 %

2 röda chilifrukter (1 finhackad, 1 i skivor)

2 cm färsk ingefära (skalad och riven)

1 ägg

1 msk solrosolja

salt och peppar

Sås:

1–1 1/2 msk röd thaicurrypasta (välj hur starkt du vill ha det)

400 ml kokosmjölk (light)

1 burk bambuskott (avrunna)

140 g haricots verts

salt & peppar

juice från 1 lime

1 bunt basilika

Till servering:

basmatiris

Gör så här:

Lägg köttfärsen i en stor skål tillsammans med hackad chili, ingefära och ägg. Salta och peppra. Blanda runt med händerna och rulla 20 köttbullar. Värm oljan i en stekpanna och stek köttbullarna i 5 minuter. Lägg upp på fat. Tillsätt currypastan i pannan, rör om i 1 minut och häll i kokosmjölken, fyll burken till hälften med vatten och häll i. Koka upp och rör om till en slät sås. Lägg tillbaka köttbullarna i pannan tillsammans med bambuskott och bönor. Låt sjuda i 5 minuter tills bönorna mjuknat och köttbullarna är färdigkokta. Salta och peppra, pressa i limejuicen och riv ner basilikan. Strö över den skivade chilin och servera med ris och eventuellt några limeklyftor.

Köttbullar i röd thaicurry.
Köttbullar i röd thaicurry.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons