Köttbullar i röd thaicurry
4 personer
Tid: 20 minuter
Köttbullar:
500 g köttfärs, 10 %
2 röda chilifrukter (1 finhackad, 1 i skivor)
2 cm färsk ingefära (skalad och riven)
1 ägg
1 msk solrosolja
salt och peppar
Sås:
1–1 1/2 msk röd thaicurrypasta (välj hur starkt du vill ha det)
400 ml kokosmjölk (light)
1 burk bambuskott (avrunna)
140 g haricots verts
salt & peppar
juice från 1 lime
1 bunt basilika
Till servering:
basmatiris
Gör så här:
Lägg köttfärsen i en stor skål tillsammans med hackad chili, ingefära och ägg. Salta och peppra. Blanda runt med händerna och rulla 20 köttbullar. Värm oljan i en stekpanna och stek köttbullarna i 5 minuter. Lägg upp på fat. Tillsätt currypastan i pannan, rör om i 1 minut och häll i kokosmjölken, fyll burken till hälften med vatten och häll i. Koka upp och rör om till en slät sås. Lägg tillbaka köttbullarna i pannan tillsammans med bambuskott och bönor. Låt sjuda i 5 minuter tills bönorna mjuknat och köttbullarna är färdigkokta. Salta och peppra, pressa i limejuicen och riv ner basilikan. Strö över den skivade chilin och servera med ris och eventuellt några limeklyftor.