Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Köttbullar med chévre

18 feb, 2015
AvJenny Norberg
Uppdatera köttbullarna med chévre! Om någon inte gillar det kan du göra halva satsen på traditionellt vis och smaksätta resten med getost, timjan och soltorkade tomater.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Köttbullar med chévre.
Köttbullar med chévre.

Tips! Vid serveringen varvar du köttbullarna med getost, timjankvistar och soltorkade tomater som skurits i mindre bitar.

4–6 personer

Du behöver:

500 g köttfärs (eller lammfärs)

3/4 dl ströbröd

2 dl mjölk

1 liten gul lök

smör (till stekning)

1–2 krm salt

2 krm svartpeppar

1 msk kalvfond (på flaska)

1 stor vitlöksklyfta (pressad)

5 msk soltorkade tomater

i olja (hackade)

1/2 dl repad färsk timjan

100–150 g smulad chèvre (på rulle)

1 ägg

Gör så här:

Blanda ströbrödet och mjölken och låt det svälla i minst 10 minuter. Skala och finhacka löken och fräs den i smör utan att den tar färg och låt den svalna. Tillsätt alla ingredienser i ströbrödet och rör till en smidig färs. Låt gärna färsen vila och smakerna mogna en stund i kylen. Stek ett prov och smaka av sältan, eftersom både osten, fonden och tomaterna är salta. Forma färsen till köttbullar med vattensköljda händer och lägg dem på en vattensköljd skärbräda. Bryn dem, några i taget, i smör. Om man steker för många köttbullar samtidigt är det svårt att få fin färg och stekyta på köttbullarna. Skaka stekpannan så att köttbullarna blir jämnt brynta. Minska värmen och efterstek utan lock ca 3 min. Skaka då och då.

Annons