Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Köttbullar med potatismos

20 feb, 2016
AvJenny Norberg
En klassiker som alltid smakar fantastiskt. Här är dock en hemlighet gömd – lite muskot i köttbullssmeten.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Köttbullar med potatismos. Foto: Shutterstock
Köttbullar med potatismos. Foto: Shutterstock

4 personer

Tid: 1 timme

Köttbullar:

1/2 dl ströbröd

1 dl grädde

1/2 kg nötfärs

2 msk gul lök (finhackad)

1 ägg

1 tsk salt

1 krm peppar

1 tsk malen muskotnöt

smör

Gör så här:

Blanda ströbröd och grädde. Låt svälla. Lägg i färs, lök, ägg, salt, peppar och muskot och rör till en jämn smet. Rulla till små bullar, ju mindre desto godare, och stek i smör. Servera med potatismos, lingonsylt och eventuellt gräddsås.

Potatismos:

1 kg mjölig potatis

2 dl standardmjölk

2 msk smör

1/2 tsk salt

vitpeppar

Gör så här:

Skala potatis, skär i bitar och koka i saltat vatten. Häll av i durkslag och pressa potatisen. Tillsätt mjölk, och eventuellt lite kokspad, lite i sänder, rör moset mjukt. Lägg i smör, salt och vitpeppar, rör om.

Annons