Köttbullar med potatismos
20 feb, 2016
AvJenny Norberg
En klassiker som alltid smakar fantastiskt. Här är dock en hemlighet gömd – lite muskot i köttbullssmeten.
Annons
4 personer
Tid: 1 timme
Köttbullar:
1/2 dl ströbröd
1 dl grädde
1/2 kg nötfärs
2 msk gul lök (finhackad)
1 ägg
1 tsk salt
1 krm peppar
1 tsk malen muskotnöt
smör
Gör så här:
Blanda ströbröd och grädde. Låt svälla. Lägg i färs, lök, ägg, salt, peppar och muskot och rör till en jämn smet. Rulla till små bullar, ju mindre desto godare, och stek i smör. Servera med potatismos, lingonsylt och eventuellt gräddsås.
Potatismos:
1 kg mjölig potatis
2 dl standardmjölk
2 msk smör
1/2 tsk salt
vitpeppar
Gör så här:
Skala potatis, skär i bitar och koka i saltat vatten. Häll av i durkslag och pressa potatisen. Tillsätt mjölk, och eventuellt lite kokspad, lite i sänder, rör moset mjukt. Lägg i smör, salt och vitpeppar, rör om.
Annons