Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Krabbcocktail med mango och avokado

25 apr, 2015
AvSofie Nyblin
Mumsig krabbcocktail med mango, chili, salladslök och avokado. Servera gärna i glas eftersom salladen är så vacker att se på.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Krabbcocktail med mango och avokado.
Krabbcocktail med mango och avokado.

4 personer

Du behöver:

1 mogen mango

1 röd chilifrukt

2 salladslökar

2 avokador

Dressing:

1 dl gräddfil

2 msk majonnäs

1 vitlöksklyfta

2 lime (saften)

1 burk krabba (ca 120 g)

färsk koriander

flingsalt

Gör så här:

Skala och skiva mango, hacka chilifrukt (kärnfri) och salladslök. Kärna ur och klyfta avokadorna. Blanda gräddfi l och majonnäs, pressa i vitlök, blanda till sist i limesaft. Varva ingredienserna, lägg på krabban och häll över dressingen. Strö över färsk koriander och smaka av med flingsalt.

Av: Anna Jonassen & Ulrika Jisland

Foto: Martin Skredsvik

Annons