Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Krabbentré med avokado och vattenmelon

01 jun, 2010
AvSuzanne Ribbing
Elegant tilltugg med krabba, avokado och vattenmelon som passar perfekt före middagen. Det viktigt att alla råvaror är av hög kvalitet.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Krabbentré med avokado och vattenmelon.
Krabbentré med avokado och vattenmelon.

4 personer

Tid: 20 minuter

Tips! Välj inte alltför mogen avokado, då är den svår att skära snyggt. Försök göra tunna skivor, och behåll skalet på som på bilden. Du behöver cocktailpinnar eller långa tandpetare att fästa med. Tycker du vanlig tabasco är väl stark, pröva den gröna varianten av såsen, gjord på jalapeñopeppar.

Du behöver:

1 stor eller 2 små krabbor (allra godast blir det fina köttet från 1–2 klor per person), eller krabba på burk, ca 200 g

500 g vattenmelon

2 avokador

Vinägrett:

2 tsk tabasco

3 msk olivolja

lite färskpressad lime- eller citronsaft

1 cm färsk ingefära (riven)

flingsalt och nymalen svartpeppar

dill (till garnering)

Gör så här:

Rensa krabban, försök få ut kloköttet så helt som möjligt. Använder du burkkrabban, låt lagen rinna av.

Vispa ihop dressingen i en skål.

Skala och skär melonen i tunna skivor tvärs över. Kärna ur avokadorna och skär dem i tunna skivor (obs! med skalet på). Doppa skivorna i vinägretten. Bygg tilltuggen på höjden som på bilden, och varva avokado, krabba och vattenmelon. Fäst med tandpetare. Droppa resten av vinägretten över och garnera med dill. Servera genast.

Annons