Krabbentré med avokado och vattenmelon
4 personer
Tid: 20 minuter
Tips! Välj inte alltför mogen avokado, då är den svår att skära snyggt. Försök göra tunna skivor, och behåll skalet på som på bilden. Du behöver cocktailpinnar eller långa tandpetare att fästa med. Tycker du vanlig tabasco är väl stark, pröva den gröna varianten av såsen, gjord på jalapeñopeppar.
Du behöver:
1 stor eller 2 små krabbor (allra godast blir det fina köttet från 1–2 klor per person), eller krabba på burk, ca 200 g
500 g vattenmelon
2 avokador
Vinägrett:
2 tsk tabasco
3 msk olivolja
lite färskpressad lime- eller citronsaft
1 cm färsk ingefära (riven)
flingsalt och nymalen svartpeppar
dill (till garnering)
Gör så här:
Rensa krabban, försök få ut kloköttet så helt som möjligt. Använder du burkkrabban, låt lagen rinna av.
Vispa ihop dressingen i en skål.
Skala och skär melonen i tunna skivor tvärs över. Kärna ur avokadorna och skär dem i tunna skivor (obs! med skalet på). Doppa skivorna i vinägretten. Bygg tilltuggen på höjden som på bilden, och varva avokado, krabba och vattenmelon. Fäst med tandpetare. Droppa resten av vinägretten över och garnera med dill. Servera genast.