Krabbkakor med bakad sötpotatis
07 okt, 2021
AvRedaktionen ELLE
Stek krabbkakorna frasiga och servera med bakad sötpotatis och en frisk dressing med ton av vitlök. Nästan för gott för att vara sant!
Annons
Krabbkakor med bakad sötpotatis
Frasiga krabbkakor och mjuk bakad sötpotatis – säsongens stora hit!
4 portioner
Du behöver:
2 burkar krabbkött (à 170 g)
1 ägg
1 dl ströbröd
2 salladslökar
2 tsk fisksås
1 tsk sesamolja
1 lime, rivet skal
1 dl panko eller ströbröd
Olja, till stekning
Bakad sötpotatis:
1 kg sötpotatis
1 näve slätbladig persilja
Dressing:
1 vitlöksklyfta
½ citron
2 dl crème fraiche
Salt och nymalen peppar
Gör så här:
- Bakad sötpotatis: Sätt ugnen på 200°. Skölj sötpotatisarna och pricka dem med en gaffel. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och baka i ugnen i 45–60 minuter tills de är mjuka.
- Låt krabbköttet rinna av i en sil. Vispa ägget och blanda med ströbröd, låt svälla 5 minuter. Strimla salladslöken. Blanda allt med krabbköttet och smaka av med fisksås, sesamolja och limeskal. Forma till bollar. Platta till och vänd dem i ströbröd eller panko.
- Hetta upp rikligt med olja i en stekpanna och stek på båda sidor. Skala och pressa vitlök, riv citronskalet fint. Rör ihop det med citronsaft, crème fraiche, salt och peppar. Skär ett snitt i sötpotatisarna, kläm ihop dem så de öppnas något och toppa dem med dressing och persilja. Servera med krabbkakor.
Recept: Emma Martiny Foto: Winnie Methmann
Annons