Krabbpannkaka med avokadosalsa
08 aug, 2018
AvRedaktionen
Små smakrika pannkakor med krabba och avokadosalsa. Pannkakorna kan stekas i förväg. Värm dem i så fall snabbt i ugn före servering.
Annons
6 personer
Du behöver:
2 ägg
2 dl mjölk
1 1/4 dl dinkelmjöl
1 ⅓ dl vetemjöl
1 litet knippe koriander
200 g krabbkött på burk
salt
solrosolja, till stekning
Avokadosalsa:
2 mogna avokador
1/2 gurka
1 gul paprika
1/2 grön chili
5 msk jordnötsolja
1 lime, saften
torkade chiliflakes
Gör så här:
- Vispa ihop ägg och mjölk. Tillsätt de två mjölsorterna och vispa till en slät smet. Hacka koriandern och vänd ner koriander, krabba och salt i smeten.
- Stek små pannkakor i olja i en stor stekpanna tills de är spröda och får fin färg på båda sidor.
- Skala och tärna avokadorna. Skär även gurka, paprika och chili i fina tärningar och blanda försiktigt ihop med avokado, jordnötsolja, limesaft och chiliflakes. Servera de ljumna krabbpannkakorna med en liten klick salsa på varje.
Av: Camilla Zarah Lawes
Foto: Betina Hastoft
Annons