Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Krabbpannkaka med avokadosalsa

08 aug, 2018
AvRedaktionen
Krabbpannkaka med avokadosalsa.
Små smakrika pannkakor med krabba och avokadosalsa. Pannkakorna kan stekas i förväg. Värm dem i så fall snabbt i ugn före servering.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

6 personer

Du behöver:

2 ägg

2 dl mjölk

1 1/4 dl dinkelmjöl

1 ⅓ dl vetemjöl

1 litet knippe koriander

200 g krabbkött på burk

salt

solrosolja, till stekning

Avokadosalsa:

2 mogna avokador

1/2 gurka

1 gul paprika

1/2 grön chili

5 msk jordnötsolja

1 lime, saften

torkade chiliflakes

Gör så här:

  1. Vispa ihop ägg och mjölk. Tillsätt de två mjölsorterna och vispa till en slät smet. Hacka koriandern och vänd ner koriander, krabba och salt i smeten.
  2. Stek små pannkakor i olja i en stor stekpanna tills de är spröda och får fin färg på båda sidor.
  3. Skala och tärna avokadorna. Skär även gurka, paprika och chili i fina tärningar och blanda försiktigt ihop med avokado, jordnötsolja, limesaft och chiliflakes. Servera de ljumna krabbpannkakorna med en liten klick salsa på varje.
Krabbpannkaka med avokadosalsa.
Krabbpannkaka med avokadosalsa.

Av: Camilla Zarah Lawes
Foto: Betina Hastoft

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons