Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Krabbsoppa

14 okt, 2013
AvRebecca Wictor
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

4 personer

Tid: 15 minuter

En het soppa som balanseras av den söta kokosmjölken.

3 dl vatten

2 hönsbuljongtärningar

2 1/2 dl Kelda kokos

1 röd chilifrukt

2 tsk riven färsk ingefära

1 tsk socker

2 tsk asiatisk fisksås (fish sauce)

1 lime

100 g babyspenat

120 g krabbkött (på burk)

färsk koriander eller bladpersilja

Koka upp vatten och buljongtärningar med kokosmjölk och finhackad urkärnad chili, ingefära och socker. Låt allt sjuda några minuter.

Tillsätt fisksåsen och pressa ner saften från limefrukten och lägg till slut i spenaten och krabbköttet. Låt allt bli varmt och servera med finhackade örter, koriander eller bladpersilja.

Annons