Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Fräsch och lätt kräft- och avokadosallad

04 maj, 2021
AvRedaktionen ELLE
Recept på kräft- och avokadosallad
Kräftstjärtar, pepparrot och dill för automatiskt tankarna till svensk sommar. Blanda det med len avokado och du har en ljuvlig sallad att servera till årets utemiddagar.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
10 heta mat- och dryckestrender 2021Brand logo
10 heta mat- och dryckestrender 2021

Lätt och fräsch kräft- och avokadosallad

Smakrik sallad med len avokado och salta skaldjur är det enda du kommer vilja äta i sommar.

Bjud på kräft- och avokadosallad, receptet här

6 portioner

Du behöver:

10 g färsk pepparrot
1 avokado
1 knippe färsk dill
300 g kräftstjärtar
1/2 ekologisk citron, saft och rivet skal
1 tsk salt 2 msk majsolja

Gör så här:

  1. Skala och riv pepparroten. Dela avokadon, ta ur stenen och ta ut fruktköttet med en sked och tärna det. Hacka dill.
  2. Vänd runt kräftstjärtarna med färskpressad citronsaft, -skal och salt. Vänd sedan ner olja, pepparrot, avokado och dill.

Recept och foto: Skovdal Nordic

Annons