Fräsch och lätt kräft- och avokadosallad
04 maj, 2021
AvRedaktionen ELLE
Kräftstjärtar, pepparrot och dill för automatiskt tankarna till svensk sommar. Blanda det med len avokado och du har en ljuvlig sallad att servera till årets utemiddagar.
Annons
Lätt och fräsch kräft- och avokadosallad
Smakrik sallad med len avokado och salta skaldjur är det enda du kommer vilja äta i sommar.
6 portioner
Du behöver:
10 g färsk pepparrot
1 avokado
1 knippe färsk dill
300 g kräftstjärtar
1/2 ekologisk citron, saft och rivet skal
1 tsk salt 2 msk majsolja
Gör så här:
- Skala och riv pepparroten. Dela avokadon, ta ur stenen och ta ut fruktköttet med en sked och tärna det. Hacka dill.
- Vänd runt kräftstjärtarna med färskpressad citronsaft, -skal och salt. Vänd sedan ner olja, pepparrot, avokado och dill.
Recept och foto: Skovdal Nordic
Annons