Artikeln innehåller reklamlänkar
Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Kräftlag till färska eller köpta kräftor

07 aug, 2017
AvRedaktionen
Gör en god kräftlag till färska eller köpta kräftor.
Gör en god kräftlag med öl, salt, socker och dill. Den passar lika bra till hemkokta som köpta kräftor. Förbered gärna lagen ett par dagar innan och låt kräftorna ligga och dra minst ett dygn.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Tid: 10 minuter + tid att tina och dra i lagen

(Du behöver inte dubbla receptet för dubbla mängden kräftor – huvudsaken är att kräftorna är helt täckta av lagen.)

Fler recept till kräftskivan hittar du här >>

Kokning:

1 kg kräftor

4–5 liter vatten

ev 2 tsk salt

Kräftlag:

4 liter vatten

1 mörk öl, t ex Porter, 33 cl

1 1/2 dl salt

4 sockerbitar

1 näve dillfrö

rikligt med krondill

Garnering:

4–5 dillkronor

ANNONS I vår shop: ANNONS Bästa grytan till dina kräftor

Den fina grytan i oval form är tillverkad av pressgjuten aluminium i kropp och lock vilket gör att den är väldigt lätt. Grytan har myvkry bra värmeledningsförmåga och hållbarhet. Ett väl tillslutet lock ser till att maten alltid kommer att vara saftig och smakrik.

Annons

Gör så här:

1. Kräftlag: Blanda alla ingredienser i en stor kastrull. Koka upp se till att socker och salt löser upp sig ordentligt. Kyl ner, gärna till nästa dag.

2. Kräftor: Koka upp vattnet. Lägg i kräftorna levande och koka dem cirka 8 minuter.

3. Lägg direkt efter kokningen i kräftorna i den kalla kräftlagen. Var noga med att lagen täcker. Sätt på ett lock och låt stå svalt att dra minst ett dygn, gärna längre.

4. Servering: Ta upp kräftorna och lägg dem i en skål eller på ett fint fat. Garnera med dillkronorna.

Annons

Recept: Tor Jansson/Matmagasinet.se

Läs också: 5 fina favoriter till kräftskivan

Annons