Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Kräftspad till färdigkokta kräftor

05 aug, 2016
AvRedaktionen
Gör en egen lag till kräftorna med dill, lök och öl!
Gör en egen lag med dill, lök och öl eller porter så blir kräftorna ännu godare! Frysta kräftor fungerar utmärkt att använda, men du bör tina dem något innan du sätter igång.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Tid: 10 minuter

Du behöver:

3 liter vatten

1 dl grovt salt

2 sockerbitar

ca 1 liter lätt sammanpressade dillkronor

1 gul lök (skalad och hel)

1 flaska öl eller porter

Gör så här:

Använd halvtinade kräftor. Koka upp vattnet. Tillsätt salt, socker, halva mängden dillkronor, lök och öl och låt koka i 15 minuter. Ta av från värmen och låt svalna. Sila lagen och kyl den ordentligt. Lägg resterande dillkronor i bottnen på ett kärl som rymmer kräftorna.

Lägg kräftorna ovanpå dillen och häll spadet över. Ställ i kyl och låt kräftorna tina helt i spadet.

Gör en egen lag till kräftorna!
Gör en egen lag till kräftorna!

Av: Anna Wendt
Foto: Lisa Björner

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons