Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Kramade tomater i pasta

15 mar, 2014
AvSofie Nyblin
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
EMV701-TOMATER.indd

Kramade tomater i pasta

4 personer

Tid: 20 minuter + 1 timme att stå och dra

Tokenkelt – och tokgott!

750 g körsbärstomater

1 tsk salt

1 tsk svartpeppar

1 tsk socker

2 vitlöksklyftor, krossade

1 burk sardeller (ca 50 g)

300 g spagetti

1 näve basilikablad, skurna

5 msk olivolja, extra virgin

Snitta tomaterna och krama dem med handen över en bunke. Tillsätt salt, peppar, socker, vitlök och hackad sardell, blanda och låt stå och dra i 1 timme. Koka spagettin al dente i saltat vatten, häll bort kokvattnet men spara en matsked. Rör ned basilika och olivolja i tomatbunken, blanda i spagettin och lite av det sparade kokvattnet.

Annons