kall och Krämig äggtoddy med vanilj
23 mar, 2021
AvRedaktionen ELLE
En bra äggtoddy är krämig och passar perfekt på påskbordet. Servera den med fördel som en dessert efter påskbuffén!
Annons
så gör du Krämig äggtoddy med vanilj
En klassisk påskdrink som kan serveras både kall och varm! Här serveras den kall och svalkande.
4 portioner
Du behöver:
4 äggulor
8 msk rörsocker
1 tsk bourbon vanilj-pulver
1 ½ dl mörk rom
8 dl standardmjölk
Till servering:
Limeskivor
Gör så här:
- Vispa upp äggulor, socker och vaniljpulver med elvisp till en krämig smet. Häll i romen och mjölken medan du fortsätter vispa tills det blir skummigt.
- Häll upp i höga glas dekorerade med en limeskiva. Skeda över skum och servera.
Recept: Timm Vladimir Foto: Betina Hastoft, Columbus Leth, Aller Media DK
Annons