Krämig bandpasta med lax och sparriskräm
14 aug, 2018
AvRedaktionen
En krämig familjefavorit som passar alla dagar i veckan! Bandpasta med lax och sparriskräm. Toppa med babyspenat, salt och peppar.
Annons
4 personer
Du behöver:
300 g bandpasta
400 g laxfilé
2 tsk olja, till stekning
Sparriskräm:
1 knippe grön sparris
2 dl matlagningsgrädde
1/2 dl citronmeliss
1 dl babyspenat,
plus lite till servering
salt
färskmald svartpeppar
Gör så här:
- Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen, till al dente.
- Krydda laxen med salt och peppar, stek i stekpanna cirka 4 minuter på varje sida.
- Skölj sparrisen och skär bort den nedre träiga delen. Skär i tunna strimlor med potatisskalare. Koka dem i grädden i 1–2 minuter, så de fortfarande har spänst. Tillsätt citronmeliss och babyspenat. Krydda med salt och peppar.
- Vänd ner den avrunna pastan i sparriskrämen och lägg upp i tallrikar. Dra loss bitar av laxen och fördela på tallrikarna. Strö över lite extra babyspenat, krydda med salt och peppar och servera genast.
Av: Gitte Heidi Rasmussen
Foto: Stine Christiansen
Annons