Krämig karljohansvampsoppa med tryffel
08 dec, 2016
AvThowe Wagner Larsson
En krämig och värmande soppa på karljohanssvamp med färsk tryffel som sätter guldkant. Receptet är framtaget av krögaren Pontus Frithiof.
Annons
4 personer
Du behöver:
0,5 kg karljohanssvamp, hackade
1 st schalottenlök
0,5 st vitlöksklyfta
1 dl vitt vin
1,5 dl grädde
2,5 dl vatten
salt och peppar
smör
färsk tryffel
Gör så här:
- Stek svamp, lök och vitlök lätt i smör.
- Häll på det vita vinet, rör runt och låt koka upp.
- Tillsätt vatten och grädde, smaka av med salt och peppar.
- Riv färsk tryffel över precis innan servering.
Vinförslag:
Tommasi Palanca Ripasso. Ett vin med mörk rubinröd färg och en intensivt fruktig och kryddig doft. Inslag av fat, torkade mörka körsbär, plommon, örter, choklad och vanilj. En intensiv, kryddig och fyllig smak med balanserat avslut. Artikelnummer: 2133, pris: 149 kronor.
Annons