Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Krämig karljohansvampsoppa med tryffel

08 dec, 2016
AvThowe Wagner Larsson
Krämig karljohansvampsoppa med tryffel.
En krämig och värmande soppa på karljohanssvamp med färsk tryffel som sätter guldkant. Receptet är framtaget av krögaren Pontus Frithiof.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

4 personer

Du behöver:

0,5 kg karljohanssvamp, hackade

1 st schalottenlök

0,5 st vitlöksklyfta

1 dl vitt vin

1,5 dl grädde

2,5 dl vatten

salt och peppar

smör

färsk tryffel

Gör så här:

  1. Stek svamp, lök och vitlök lätt i smör.
  2. Häll på det vita vinet, rör runt och låt koka upp.
  3. Tillsätt vatten och grädde, smaka av med salt och peppar.
  4. Riv färsk tryffel över precis innan servering.

Vinförslag:

Tommasi Palanca Ripasso. Ett vin med mörk rubinröd färg och en intensivt fruktig och kryddig doft. Inslag av fat, torkade mörka körsbär, plommon, örter, choklad och vanilj. En intensiv, kryddig och fyllig smak med balanserat avslut. Artikelnummer: 2133, pris: 149 kronor.

Krämig karljohansvampsoppa med tryffel.
Krämig karljohansvampsoppa med tryffel.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons