Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Krämig ost- och tomatpaj

31 aug, 2015
AvCassandra Lindblom
En krämig chevré- och tomatpaj med spenat och ruccola toppad med färskostkräm. Fungerar både som förrätt och middag med en god sallad till.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Krämig ost- och tomatpaj.
Krämig ost- och tomatpaj.

Ingredienser:

150 g smör

3 dl vetemjöl

1 tsk paprikapulver

2 msk vatten

Fyllning:

200 g chevreost

250 g körsbärstomater

1-2 nävar spenat och ruccola

Ostkräm: 

200 g Creme Bonjour gräslök

2 ägg

2 dl crème fraiche

Topping:

200 g riven ost

Gör så här:

Sätt ugnen på 225°.

Blanda samman smör, mjöl och paprikapulver till en deg för hand. Tillsätt vatten och arbeta ihop till deg. Tryck ut degen i en pajform, nagga med gaffel och ställ i kylen ca 30 minuter.

Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen ca 10 minuter. Skiva chevren och lägg i pajskalet och varva med halva tomater och spenat och ruccola.

Blanda samman ostkrämen och häll över fyllningen. Toppa med riven ost och grädda i ugnen i ca 25 minuter.

För fler härliga recept med färskost i fokus, klicka in här >>

Annons