Krämig ost- och tomatpaj
31 aug, 2015
AvCassandra Lindblom
En krämig chevré- och tomatpaj med spenat och ruccola toppad med färskostkräm. Fungerar både som förrätt och middag med en god sallad till.
Annons
Ingredienser:
150 g smör
3 dl vetemjöl
1 tsk paprikapulver
2 msk vatten
Fyllning:
200 g chevreost
250 g körsbärstomater
1-2 nävar spenat och ruccola
Ostkräm:
200 g Creme Bonjour gräslök
2 ägg
2 dl crème fraiche
Topping:
200 g riven ost
Gör så här:
Sätt ugnen på 225°.
Blanda samman smör, mjöl och paprikapulver till en deg för hand. Tillsätt vatten och arbeta ihop till deg. Tryck ut degen i en pajform, nagga med gaffel och ställ i kylen ca 30 minuter.
Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen ca 10 minuter. Skiva chevren och lägg i pajskalet och varva med halva tomater och spenat och ruccola.
Blanda samman ostkrämen och häll över fyllningen. Toppa med riven ost och grädda i ugnen i ca 25 minuter.
För fler härliga recept med färskost i fokus, klicka in här >>
Annons