Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Krämig risotto med skogssvamp och parmesan

22 okt, 2014
AvRedaktionen
Krämig risotto med skogssvamp och parmesan
Underbart god och krämig risotto med skogssvamp och parmesan. Blanda gärna både torkad och färsk svamp som kantareller och champinjoner.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

4 personer

Tid: 30 minuter

Du behöver:

30 g torkad blandad skogssvamp

ca 5 dl kokhett vatten

2 msk smör

2 msk olivolja

1 medelstor gul lök (finhackad)

2 klyftor vitlök (finhackade)

3 1/2 dl arborioris

1 1/4 dl vitt vin

ca 1 liter svamp- eller kycklingbuljong

150 g blandad skogssvamp

1 dl fint riven parmesan

1 fänkålshuvud

ev salt

nymalen svartpeppar

extra parmesan att strö över vid servering

Gör så här:

Lägg den torkade svampen i en stor skål och tillsätt det kokande vattnet. Låt dra i ca 5 min. Lyft upp svampen och låt den rinna av. Smält smör och olja i en rymlig gryta, fräs lök, fänkål och vitlök i någon minut. Tillsätt riset och blanda. Häll på vinet och fortsätt röra. Tillsätt 2 1/2 dl het buljong och rör tills den sugits upp av riset.

Fortsätt att tillsätta het buljong, lite i taget under ständig omrörning, tills riset är mjukt men med en liten kärna i mitten. Det tar cirka 15–20 minuter.

Fräs den färska svampen gyllene i smör. Blanda den i risotton tillsammans med den avrunna torkade svampen, tillsätt parmesan och smaka av med salt och peppar. Strö till sist över flagad parmesan.

Krämig risotto med skogssvamp och parmesan.
Krämig risotto med skogssvamp och parmesan.

Av: Anna Wendt
Foto: Lisa Björner

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons