Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Krämig sill med dill

15 mar, 2022
AvGitte Heidi Rasmussen
AvEmma Martiny
AvMaud Onnermark
Recept på krämig sill med dill
Krämig sill med dill är den absolut godaste sillen du kan göra! Klassiska smaker som smakar extra gott på en skiva rågbröd.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Recept på primörsallad med färskpotatis – perfekt till midsommarBrand logo
Recept på primörsallad med färskpotatis – perfekt till midsommar

Krämig sill med dill

Låt löken dra i kallt vatten innan för att bli krispig och inte så frän.

Så gör du krämig sill med dill

6 portioner

Du behöver:

1 rödlök
1 gul lök
1 schalottenlök
1 ½ dl majonnäs
1 knippe färsk dill
Salt och svartpeppar
4 inlagda sillfiléer med valfri kryddning
2 msk vindruvskärnolja eller annan neutral olja

Garnering:

1 msk torkad dill eller rikligt med färsk dill

Till servering:

Rågbröd

Gör så här:

  1. Skala lökarna och skär dem i tunna skivor. Låt dra i iskall vatten. Blanda ½ dl av majonnäsen med en handfull finhackad dill. Vänd ner resterande majonnäs och smaka av med salt och peppar.
  2. Torka sillfiléerna snabbt med luddfritt hushållspapper och pensla dem med olja. Skär filéerna i mindre bitar. Strö salt och peppar över.
  3. Låt löken rinna av. Blanda majonnäsen med sillen. Toppa med lök och dill, servera eventuellt på rågbröd.

Foto: Betina Hastoft, Tia Borgsmidt, Nina Malling, Ulrika Pousette

Annons