Krämig sill med dill
15 mar, 2022
AvGitte Heidi Rasmussen
AvEmma Martiny
AvMaud Onnermark
Krämig sill med dill är den absolut godaste sillen du kan göra! Klassiska smaker som smakar extra gott på en skiva rågbröd.
Annons
Krämig sill med dill
Låt löken dra i kallt vatten innan för att bli krispig och inte så frän.
6 portioner
Du behöver:
1 rödlök
1 gul lök
1 schalottenlök
1 ½ dl majonnäs
1 knippe färsk dill
Salt och svartpeppar
4 inlagda sillfiléer med valfri kryddning
2 msk vindruvskärnolja eller annan neutral olja
Garnering:
1 msk torkad dill eller rikligt med färsk dill
Till servering:
Rågbröd
Gör så här:
- Skala lökarna och skär dem i tunna skivor. Låt dra i iskall vatten. Blanda ½ dl av majonnäsen med en handfull finhackad dill. Vänd ner resterande majonnäs och smaka av med salt och peppar.
- Torka sillfiléerna snabbt med luddfritt hushållspapper och pensla dem med olja. Skär filéerna i mindre bitar. Strö salt och peppar över.
- Låt löken rinna av. Blanda majonnäsen med sillen. Toppa med lök och dill, servera eventuellt på rågbröd.
Foto: Betina Hastoft, Tia Borgsmidt, Nina Malling, Ulrika Pousette
Annons