Krämig trattkantarellsoppa med syrad grädde
12 sep, 2019
AvRedaktionen
Satsa på en värmande soppa när kylan drar in! Denna krämiga variant med trattkantareller och syrad grädde är oemotståndlig.
Annons
4 portioner
Du behöver:
3 schalottenlökar
400 g trattkantareller
2 msk smör
2 dl vitt vin
1 msk vit balsamvinäger
8 dl svamp- eller grönsaksbuljong
3 dl syrad grädde
1 tsk chiliflingor
Salt och nymalen svartpeppar
Gör så här:
- Skala och hacka schalottenlöken. Putsa och ansa svampen.
- Bryn svamp och lök i smör. Lägg undan en tredjedel av blandningen till topping.
- Tillsätt vin och vinäger och låt koka in till hälften.
- Rör ner buljong och syrad grädde, koka upp och låt koka på svag värme i 20 minuter.
- Smaka av med chili, salt och peppar.
- Mixa soppan med stavmixer, men inte helt slät, utan så att det blir små bitar av svamp och lök kvar i soppan.
- Häll upp i skålar och toppa med den sparade frästa svampen.
Av: Julie Hey, Camilla Biesbjerg Markussen, Emma Martiny
Foto: Betina Hastoft, Inge Skovdal
Annons