Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Krämig trattkantarellsoppa med syrad grädde

12 sep, 2019
AvRedaktionen
Recept på krämig trattkantarellsoppa med syrad grädde
Satsa på en värmande soppa när kylan drar in! Denna krämiga variant med trattkantareller och syrad grädde är oemotståndlig.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

4 portioner

Du behöver:

3 schalottenlökar

400 g trattkantareller

2 msk smör

2 dl vitt vin

1 msk vit balsamvinäger

8 dl svamp- eller grönsaksbuljong

3 dl syrad grädde

1 tsk chiliflingor

Salt och nymalen svartpeppar

Gör så här:

  1. Skala och hacka schalottenlöken. Putsa och ansa svampen.
  2. Bryn svamp och lök i smör. Lägg undan en tredjedel av blandningen till topping.
  3. Tillsätt vin och vinäger och låt koka in till hälften.
  4. Rör ner buljong och syrad grädde, koka upp och låt koka på svag värme i 20 minuter.
  5. Smaka av med chili, salt och peppar.
  6. Mixa soppan med stavmixer, men inte helt slät, utan så att det blir små bitar av svamp och lök kvar i soppan.
  7. Häll upp i skålar och toppa med den sparade frästa svampen.
Recept på krämig trattkantarellsoppa med syrad grädde
Krämig trattkantarellsoppa med syrad grädde.

Av: Julie Hey, Camilla Biesbjerg Markussen, Emma Martiny

Foto: Betina Hastoft, Inge Skovdal

Annons