Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Krispig nudelsallad med räkor, sparris och koriander

10 feb, 2017
AvRedaktionen
Krispig nudelsallad med räkor, sparris och koriander.
Somrig sallad med glasnudlar, räkor, sparris, rädisor och koriander. Toppa med hackade jordnötter och servera med sojadressing och limeklyftor.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

4 personer

Tid: 30 minuter

Du behöver:

1 kg räkor med skal

100 g glasnudlar

250 g grön sparris

150 g sugarsnaps

2 lime

2 msk mirin (eller 1 msk flytande honung)

1 1/2 msk finriven färsk ingefära

4 msk japansk soja

1 msk wasabi

1 tsk sesamolja

1 1/2 msk neutral rapsolja

1 knippe rädisor (skivade)

4 salladslökar (skivade)

1 röd chilifrukt (urkärnad och skivad)

1/2 gurka (skalad och tärnad)

1 kruka färsk koriander

1 dl jordnötter

Gör så här:

Skala räkorna. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen, häll av och skölj i kallt vatten. Låt rinna av i durkslag. Skala eventuellt sparrisen beroende på tjocklek. Blanchera sparris i kokande saltat vatten cirka 3 minuter, tillsätt sugarsnaps när det återstår 1 minut av koktiden. Dela eventuellt sparrisen på hälften och halvera sugarsnapsen. Vispa ihop 1/2 pressad lime, mirin, ingefära, soja, wasabi, sesamolja och rapsolja till en dressing. Vänd ihop grönsaker, nudlar, räkor och koriander till en sallad. Toppa med hackade jordnötter och servera med sojadressing och limeklyftor.

Krispig nudelsallad med räkor, sparris och koriander.
Krispig nudelsallad med räkor, sparris och koriander.

Av: Tove Nilsson
Foto: Jenny Grimsgård

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons