Krispig och smakrik grönsallad
17 sep, 2019
AvRedaktionen
En krispig grönsallad är ett perfekt komplement till alla måltider. Toppa med scharlottenlök och gräslök innan servering!
Annons
Receptet är ett utdrag ur boken Chez Wood (Norstedts) av Sofia Wood.
4 portioner
Du behöver:
2 schalottenlökar, mycket tunt skivade
2 msk vit- eller rödvinsvinäger
2 huvuden baby-gemsallad
80 g blandade gröna blad, t ex maché eller ruccola
3 msk olivolja
1 tsk dijonsenap
2 msk finhackad gräslök
Salt och nymalen svartpeppar
Gör så här:
- Lägg schalottenlöken i en liten skål och häll över vinägern. Låt dra ungefär 10 minuter.
- Ansa, skölj och bryt gemsalladen i bitar.
- Lägg den tillsammans med resten av bladen i en skål med iskallt vatten i cirka 10 minuter så de blir riktigt krispiga.
- Häll av vattnet och låt bladen torka på en ren kökshandduk.
- Plocka upp schalottenlöken ur vinägern och lägg den åt sidan. Häll olivolja och dijonsenap i skålen med vinäger.
- Vispa ihop tills dressingen tjocknat. Smaka av med salt och peppar.
- Vänd salladsbladen i dressingen och lägg upp på ett stort fat.
- Strö över schalottenlök och gräslök och servera.
Recept: Sofia Wood
Styling: Sophia Genitz
Foto: Frida Edlund, James Stokes
Annons