Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Krispig sallad med päron och parmesan

13 feb, 2014
AvRedaktionen
Krispig sallad med päron och parmesan.
En liten mellanrätt som triggar smaklökarna. Krispig sallad med fänkål möter sött päron och salt parmesan. Toppa med en god olivolja, flingsalt och några droppar citron.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

2 personer

10 minuter

Du behöver:

80 g fänkål

40 g rosésallad

flingsalt

nymald svartpeppar

lite god olivolja och några droppar citron

1/2 moget päron

2 msk flagad parmesanost

Gör så här:

Dela fänkålsståndet och skär bort rotstocken. Strimla fänkålen tunt. Riv salladen. Lägg i en skål och strö över ca 1/2 tsk flingsalt och peppar efter smak. Tillsätt olja och lite citronsaft. Krama lätt med handen så att fänkålen blir lite mjuk. Skär päronet i strimlor och tillsätt det. Strö över parmesanflagor. Servera gärna i fina glas.

Krispig sallad med päron och parmesan.
Krispig sallad med päron och parmesan.

Av: Liselotte Forslin
Foto: Ulrika Ekblom
Assistent: Kerstin Danielsson

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons