Krispig sallad med päron och parmesan
13 feb, 2014
AvRedaktionen
En liten mellanrätt som triggar smaklökarna. Krispig sallad med fänkål möter sött päron och salt parmesan. Toppa med en god olivolja, flingsalt och några droppar citron.
Annons
2 personer
10 minuter
Du behöver:
80 g fänkål
40 g rosésallad
flingsalt
nymald svartpeppar
lite god olivolja och några droppar citron
1/2 moget päron
2 msk flagad parmesanost
Gör så här:
Dela fänkålsståndet och skär bort rotstocken. Strimla fänkålen tunt. Riv salladen. Lägg i en skål och strö över ca 1/2 tsk flingsalt och peppar efter smak. Tillsätt olja och lite citronsaft. Krama lätt med handen så att fänkålen blir lite mjuk. Skär päronet i strimlor och tillsätt det. Strö över parmesanflagor. Servera gärna i fina glas.
Av: Liselotte Forslin
Foto: Ulrika Ekblom
Assistent: Kerstin Danielsson
Annons