Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Krispiga lotuschips

22 maj, 2010
AvSuzanne Ribbing
Lotusrot är en asiatisk växt som växer under vatten, den är snyggt ihålig inuti. Smaken är ganska söt, konsistensen knaprig.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Krispiga lotuschips.
Krispiga lotuschips.

35 minuter

Du behöver:

1 påse frysta lotusrötter ca 500 g (finns bland annat i asiatiska livsmedelsbutiker)

2 tsk flingsalt

1 tsk sichuanpeppar

1/2 tsk torkad chili

neutral olja (till fritering)

Gör så här:

Tina lotusrötterna och skär dem i tunna skivor. Lägg salt, sichuanpeppar och torkad chili i en torr stekpanna och rosta i 2–3 minuter under omrörning, så kommer aromerna fram bättre. Lägg kryddorna i en mortel och krossa tills de blandats väl.

Hetta upp oljan i en djup panna och fritera några lotuschips åt gången. Lyft ur dem när de fått färg och lägg dem på hushållspapper en stund för att rinna av.

Lägg chipsen i en skål tillsammans med kryddorna och blanda runt. Servera som snacks.

Annons