Krispiga rårakor med räkor, lax och avokado
07 jul, 2023
AvCatarina König
Gör som Catarina König och maxa rårakorna med räkor, lax och avokado – extra allt helt enkelt!
Annons
Krispiga rårakor med räkor, lax och avokado
Använd gärna två stekpannor och gör två rårakor samtidigt så går det lite fortare.
4 portioner
Annons
Du behöver:
8 stora fasta potatisar
150 g kallrökt lax
200 g räkor
2 avokado
Salt
70 g smör och rapsolja, till stekning
1 rödlök
Citronsmetana:
2 dl smetana
½ citron, skalet
Salt
Nymald svartpeppar
Garnering:
Färsk dill
Gör så här:
- Skala och riv potatisen grovt på ett rivjärn. Lägg potatisen i en bunke med vatten och salt.
- Blanda samman smetana med citronskal, smaka av med salt och nymald svartpeppar. Låt stå i kylskåpet till servering.
- Lägg upp lax och räkor på fat eller i skålar och finhacka rödlöken. Halvera och skala avokadon.
- Lägg en rejäl klick smör och lite rapsolja i en stekpanna och hetta upp. Ta en rejäl näve riven potatis och krama ur allt vatten. Lägg ned potatisen i stekpannan och sprid ut så det blir en fin råraka. Stek den i ca 4 minuter på vardera sida på medelhög värme tills gyllene och krispig. Tillsätt mer smör när rårakorna vänds. Servera med tillbehören.
Foto: Catarina König
Annons