Krispiga små tofuburgare
20 jan, 2022
AvRedaktionen ELLE
Sliders har länge varit ett måste på fester – här är de i en vegansk variant som krispiga små tofuburgare med sojamajo och sriacha.
Annons
Krispiga tofuburgare
Sliders är en given festfavorit!
25 stycken
Du behöver:
300 g fast tofu
1 ½ dl tamari
1 dl sojamjölk
2 dl Maizena
Panko eller ströbröd
Olja
2 nävar rucola
½ knippe koriander
1 rödlök
Sojamajo:
1 dl sojamjölk
1 msk dijonsenap
½ citron, saften
Salt
Peppar
4 dl rapsolja
Srirachasås
Till servering:
Veganska mini-hamburgerbröd
Gör så här:
- Krama ur så mycket vätska som det går ur tofun i en ren kökshandduk. Skär i 25 kuber. Marinera dem i tamari i minst 15 minuter, låt sedan rinna av.
- Blanda ut sojamjölken och maizenan med 2–3 msk av tamarimarinaden tills det får en konsistens som liknar pannkakssmet. Lägg smeten i en skål, panko i en annan. Doppa tofubitarna i smeten och sedan i pankon. Om du vill kan du upprepa proceduren några gånger.
- Fritera dem i 180° varm olja i cirka 5 minuter och låt rinna av på hushållspapper. Varmhåll i 75° varm ugn.
- Lägg sojamjölk, senap och citron i en blender, salta och peppra. Mixa väl och tillsätt oljan i tunn stråle tills du har en tjock kräm. Smaka av med sriracha-sås.
- Dela på brödet, bred på 1 tsk av majonnäsen, lägg på lite sallad, en bit tofu, lite mer majonnäs och rödlök och lägg sedan på toppen av brödet.
Recept: Julie Bavant Foto: Caron Aline Sammanställt av Virginie Dolata, Sophie Pratt
Annons