Så görs de trendiga kristallkakorna
Vi äter även med våra ögon, sägs det. Och visst blir man övertygad om att så är fallet när dessa vackra kakor ställs framför en. De kallas ”geode cookies” på engelska och har fått sitt namn efter deras lika utseende från de kristaller som bildats när olika mineral har fällts ut från vissa bergarter.
Så här går det till när kakorna till vänster ovan tillverkas:
Du behöver:
Småkakor, ljusa – gärna formade som hjärtan
Strösocker
Vit glasyr
Rosa och vitt kandisocker
Ätbar färg – gärna mörkröd, lila och guld
Gör så här:
1. Måla vit glasyr på kakorna men lämna 2-3 millimeter från kanten tom.
2. Strö strösocker över hela glasyren. Därefter strör du kandisocker över strösockret.
3. Använd en pensel och måla ätbar färg i en hjärtform mitt på kakan.
4. Strö gärna över mer kandisocker. Rama slutligen in hela hjärtat med gyllene, ätbar färg. Klart!
Fotokällor: Wilton, Cup My Cakes, Country living