Kronärtskocka med ostronemulsion
03 apr, 2020
AvRedaktionen
Fantastisk och smakrik förrätt. Skockorna äter du genom att plocka av bladen och doppa dem i krämen. Himmelskt gott och enkelt för alla tillfällen!
Annons
4 portioner
Du behöver:
4 kronärtskockor
1 ekologisk citron
3 g havssalt
8 ostron
4 äggvitor
5 dl vindruvskärnolja
1 tsk olivolja
Gör så här:
1. Ta bort de yttersta bladen på kronärtskockorna.
2. Skär citronen i skivor.
3. Koka skockorna i saltat vatten med 3–4 skivor citron i cirka 20 minuter, låt dra i vattnet 5 minuter.
4. Lossa ostronen från skalen. Mixa dem med äggvitorna med stavmixer.
5. Vispa i vindruvskärnoljan i en tunn stråle tills du får en slät majonnäs. Smaka av med citronsaft.
6. Lägg upp kronärtskockorna på tallrik tillsammans med majonnäsen, ringla över olivolja och strö över havssalt och servera.
Av: Morten Schou
Foto: Stine Chritiansen
LÄS MER:
Pasta carciofi med tomater, kronärtskockor och oliver
Annons