Kronärtskocksblad med bacon, äpple och chèvre
14 feb, 2012
AvJenny Norberg
Kronärtskocksblad med bacon, äpple och chèvre är ett både ovanligt, och ovanligt gott, drinktilltugg!
Annons
Ca 20 stycken
Tid: 10 minuter
Du behöver:
1 kronärtskocka, kokt
1/2 gul lök
1 msk olivolja
200 g bacon
1 äpple
100 g chèvre
salt
svartpeppar
Gör så här:
Dra av bladen från skockan. Skala och finhacka löken och fräs den i olivolja i några minuter. Ställ åt sidan. Stek baconen knaprigt och låt rinna av på hushållspapper. Smula det i småbitar. Skala, kärna ur och hacka äpplet i små bitar. Smula chevrèn. Blanda lök, bacon, äpple och ost. Smaka av med salt och peppar. Fördela röran i kronärtskocksbladen.
Av: Monica Eisenman
Foto: Jonny Lindh
Annons