Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Kronärtskocksblad med bacon, äpple och chèvre

14 feb, 2012
AvJenny Norberg
Kronärtskocksblad med bacon, äpple och chèvre är ett både ovanligt, och ovanligt gott, drinktilltugg!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Kronärtskocksblad.
Kronärtskocksblad.

Ca 20 stycken

Tid: 10 minuter

Du behöver:

1 kronärtskocka, kokt

1/2 gul lök

1 msk olivolja

200 g bacon

1 äpple

100 g chèvre

salt

svartpeppar

Gör så här:

Dra av bladen från skockan. Skala och finhacka löken och fräs den i olivolja i några minuter. Ställ åt sidan. Stek baconen knaprigt och låt rinna av på hushållspapper. Smula det i småbitar. Skala, kärna ur och hacka äpplet i små bitar. Smula chevrèn. Blanda lök, bacon, äpple och ost. Smaka av med salt och peppar. Fördela röran i kronärtskocksbladen.

Av: Monica Eisenman 
Foto: Jonny Lindh

Annons