Kryddig sillsallad med ägg
25 mar, 2020
AvRedaktionen
Vad vore påsken utan sill? Denna kryddiga sillsallad med ägg är ett måste! Servera med rågbröd och kokta ägg.
Annons
4 portioner
Du behöver:
300 g potatis, gärna fast sort
3 ägg
2 schalottenlökar
4 hela matjesfiléer
1 handfull färsk körvel eller persilja
Salt och svartpeppar:
Dressing:
1 msk senap
½ msk vitvinsvinäger
1 tsk strösocker
½ dl olivolja
Till servering:
Rågbröd
Gärna ett par kokta ägg
Garnering:
Valfri kryddört
Gör så här:
- Skala potatisarna och koka dem i 15 minuter.
- Lägg försiktigt ner äggen i kokande vatten och låt dem småkoka i 9 minuter.
- Låt äggen svalna i kallt vatten innan de skalas.
- Slå vattnet från potatisarna och låt dem svalna.
- Skala och hacka lökarna fint.
- Skär sillfiléerna i små bitar.
- Hacka ägg och kryddgrönt.
- Rör ihop senap med vinäger och socker och tillsätt oljan droppvis, lite i taget, tills dressingen samlar ihop sig.
- Skär potatisarna i tärningar och vänd ihop med sill, lök, hackat ägg, kryddörter och dressing.
- Smaka av med salt och peppar.
- Garnera med lite kryddörter och servera gärna med rågbröd och ett par extra kokta ägg.
Av: Julie Hey
Foto: Betina Hastoft
LÄS MER:
Lättlagad örtig matjessillskrans
Annons