Kryddiga barbecuemarinerade revben
04 dec, 2019
AvRedaktionen
Krydda julbordet med dessa barbecuemarinerade revben. Resultatet blir krispigt och alldeles oemotståndligt!
Annons
6 portioner
Du behöver:
1 ½ kg revben, ca 12 st
3 lagerblad
5 hela vitpepparkorn
1 tsk salt
Vatten
Marinad:
½ dl ketchup
1 dl vindruvskärnolja (eller rapsolja)
2 msk soja
3 msk farinsocker
3 msk paprikapulver
½ tsk rökt paprikapulver
½ msk cayennepeppar
½ tsk stött chilipulver
1 msk spiskummin
1 klyfta vitlök
2 msk äppelcidervinäger
Gör så här:
- Lägg kött, lagerblad, pepparkorn och salt i en stor gryta.
- Täck med kallt vatten.
- Koka upp och sjud sedan i 45 minuter.
- Ta upp revbenen och slå bort vattnet.
- Blanda marinaden och gnid in köttet med den och slå resterande marinad över.
- Enklast är att marinera i dubbla fryspåsar.
- Marinera i kylskåpet i minst 4 timmar, gärna över natt.
- Värm ugnen till 160°.
- Fördela revbenen på en bakplåtspappersklädd ugnsplåt och stek i ugnen i 2 timmar, tills köttet är riktigt mört och nästan släpper från benet.
- Lägg gärna folie över men ta bort den sista halvtimmen så ytan blir lite krispig.
Av: Nadia Mathiasen, Sanna Kekäläinen
Foto: Chris Tonnesen, Kirsi-Marja Savola
LÄS MER:
Annons