Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Kryddiga ugnsbakade vintergrönsaker

22 dec, 2015
AvRedaktionen
Kryddiga ugnsbakade vintergrönsaker.
Ugnsbakade grönsaker är ett gott tillbehör. För snyggast resultat: tillaga gärna grönsakerna var för sig på plåten så att de inte tar färg av varandra.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

8 personer

Tid: 50 minuter

Du behöver:

500 g butternut-pumpa (skalad och skuren i bitar)

6 palsternackor (skalade och skurna i stavar)

4 medelstora rödbetor (i klyftor)

6 små morötter (skalade och halverade)

olivolja

havssalt

spiskumminfrön

Gör så här:

Sätt ugnen på 220°. Blanda de olika grönsakerna var för sig i lite olivolja och arrangera dem separat på en stor bakplåt. Strö över havssalt och spiskumminfrön. Grädda i 30–40 min tills grönsakerna blivit mjuka. Ringla över lite extra olivolja innan servering

Kryddiga ugnsbakade vintergrönsaker.
Kryddiga ugnsbakade vintergrönsaker.

Av: Janine Ratcliffe
Foto: Myles New

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons