Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Tofuglass med saffran och pistaschenötter

18 nov, 2012
AvRedaktionen
Superlättlagad efterrätt som är väldigt god. Låt glassen stå framme en stund och mjukna innan du blandar i resten av ingredienserna.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Kulfi-tofuglass med saffran och pistaschenötter.
Kulfi-tofuglass med saffran och pistaschenötter.

4–6 personer

Du behöver:

1–2 paket tofuline vaniljglass

1/2 tsk kardemumma (malen)

2 paket saffran (1 g)

1 dl skalade, hackade

pistaschnötter

torkad röd frukt, på bilden använde jag torkade jordgubbar

färsk mynta (till garnering)

Gör så här:

Låt glassen stå framme en stund och mjukna. Rör ned kardemumman tillsammans med saffran och hackade nötter. Frys glassen igen och skeda upp vid servering. Garnera med lite extra nötter och olika sorters torkad frukt i tärningar.

Annons