Kummin- och chili-marinerad Black angus-biff med sidfläsk och ingefärsbönor
”Det här är riktiga brasilianska smaker. Rökt sidfläsk används ofta för att smaksätta med, och bönor av olika slag är ett obligatoriskt inslag. Black angus kommer från Argentina, det är en riktig ”Biff Rolls-Royce”, alltid väldigt mört. Det kan vara svårt att få tag på, så beställ i förväg hos din kötthandlare.”
1,2 kg Black angus-biff
6 skivor enrisrökt sidfläsk
6 sötpotatisar
5 dl kycklingbuljong
2 vitlöksklyftor (finhackade)
30 g färsk ingefära (riven)
1 burk kidney bönor
1 burk svarta bönor
1 burk vita bönor
50 g smör
1 kruka koriander
salt och nymalen svartpeppar
Marinad:
2 dl olivolja
2 tsk hela kumminfrön
1 tsk malen kummin
1 röd spansk pepparfrukt (skivad)
4 vitlöksklyftor (finhackade)
2 limer (rivet skal och saft)
Skär köttet i 6 biffar. Vispa samman marinaden. Marinera köttet ett par timmar, gärna över natten i kylen.
Skala och skiva sötpotatisen. Koka upp buljongen med finhackad vitlök och riven ingefära. Spola av alla bönor noggrant i en sil, och vänd ner dem i buljongen.
Tillsätt smör och hackad kori-ander. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
Börja med att grilla sötpotatisen, den tar lite tid. Lägg sedan på både sidfläsket och biffarna, och grilla biffarna enligt gästernas önskemål.
Servera med ingefärsbönorna och det rökta sidfläsket.