Kvarg-glass med lakrits och citron
Valio har lanserat en ny, laktosfri kvarg med smak av lakrits och citron. Eftersom kvargen både går att frysa och värma i ugnen fungerar den utmärkt till både till kalla och varma desserter – eller att äta precis som den är.
Här är en enkel dessert skapad av bakboksförfattaren Alisa Bandell.
Kvargglass med lakrits och citron
4 portioner
Du behöver:
400 g (2 pkt) Valio Eila kvarg lakrits med smak av citron
2 dl Valio Eila vispgrädde
2 msk socker
Topping:
lakritssås
lakritsströssel
Gör så här:
Sätt kvargen (i sina förpackningar) i god tid i frysen. Förslagsvis över natten.
Ta fram förpackningarna ur frysen och värm de oöppnade bägarna ett ögonblick under varmt vatten – så att kvargen lossnar från förpackningen.
Öppna burkarna och stjälp ut kvargen på en skärbräda. Dela varje kvarg i fyra delar. Lägg kvarg, socker och grädde i en matberedare eller en mixer och mixa ingredienserna tills det har blivit en slät glass.
Lägg upp i valfri skål och ringla över lakritssås och lakritsströssel (eller den topping du föredrar). Lakrits är till exempel väldigt gott tillsammans med färska hallon!